Fågeltäppans ponnyfritids

Något utöver det vanliga, för dig som vill ge ditt barn det lilla extra i vardagen.

Glädje

På ponnyfritids är det viktigt att vi har roligt tillsammans. Man ska känna glädje av bara tanken på att imorgon är det dags för ponnyfritids igen.

Omtanke

Det är viktigt att vi månar om varandra och att alla känner sig välkomna. Ponnyfritids är en grupp där vem som helst är välkommen, erfaren som oerfaren. Här hjälps vi åt och lär varandra.

Gemenskap

Ponnyfritids är som en liten familj där vi känner gemenskap. Vi är ett team där vi hjälper varandra i utvecklingen och med kunskap. Här mäts inte utvecklingen i form av prestationer utan i välmående.

Hur föddes tanken om ponnyfritids?

Hästar har alltid legat mig varmt om hjärtat, jag har haft egen häst i 19 år och dom har blivit några fler genom åren. Tanken med ponnyfritids är att vi ska skapa en gemenskap. Ponnyfritids är för dig som går på ridskola och vill ha mer tid tillsammans med hästar eller för dig som har allergiska eller hästrädda föräldrar men ditt barn älskar hästar.

Fågeltäppans ponnyfritids har visionen av att bilda en stor familj i framtiden, Stall Fågeltäppan ska vara en plats att bara få vara på. Utan stress och press, klocka och skärmtid lägger vi åt sidan en stund och fokuserar på det vi gör här och nu. 

Här nedan ser ni en video på Rebell när hon var 2 dagar gammal, Selma & Rebells mamma Delice är också med på filmen.

Frågor & svar

Vanliga frågor som kan dyka upp.

Ja from hösten 2021 kommer vi ha åldersgräns på 10år för att medverka i fritids. Vi har 4 olika ponnyer i olika storlekar. Vi kommer att varva ridning med körning varannan vecka.

Vi tar inget ansvar för sjuka barn, vid misstanke om sjukdom kontaktas föräldrar eller annan ansvarig vuxen. Barnet får hämtas i stallet innan vi beger oss ut på ridtur. Vid sjukdom har man möjlighet att ”rida igen” på förutbestämda dagar varje termin. 

Som förälder får man sköta kontakten med skolan och meddela att annan än förälder kommer att hämta barnet från skolan. Vi skriver en fullmakt som jag har med mig och visar upp för skolpersonal, jag har även kläder med logga på så att skolpersonal ser vart jag kommer ifrån.

Platsen faktureras månadsvis med 1 månads uppsägning. Platserna betalas 12 ggr per år.

Vårt motto lyder ”det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder”. Man klär på sig så att man kan vara ute oavsett väder. Vid åska eller alldeles för kalla grader vintertid har vi teori och pysslar i stallet istället.

Nej självklart inte, det enda viktiga är att barnet kan sitta på hästen själv utan hjälp av vuxen och ta instruktioner.

Vi har 4 olika hästar. 2st shetlandsponnyer som är 107cm höga. Sedan finns en 2st islandshästar, den ena är 140cm och den andra 133cm.

Ja de är vana att ha barn både på ryggen och runt om sig, dock ska man inte glömma att det är ett levande djur med egen vilja. Finns det gräs i närheten kan de lätt dra sig ditåt så man behöver vara bestämd i hanteringen av hästar. Inget som krävs av en nybörjare, tanken är att barnen ska växa i umgänge med djuren och jag finns alltid med och är behjälplig.

Nej absolut inte, ponnyfritids är en fristående aktivitet. Tanken med ponnyfritids är att det ska vara en rutinmässig aktivitet för välmåendets skull. Barn går ofta i förskolan utifrån hur du som förälder arbetar och är du ledig så kommer barnet till ponnyfritids ändå för att ta utföra sin aktivitet.

I dagsläget finns det ridhjälmar i olika storlekar att låna, det kommer även finnas säkerhetsväst att låna. Det enda man som förälder behöver se till är att barnet har skor med klack och att de har kläder efter väder.

Prislista Ponnyfritids

Heltid - En gång varje vecka

 • Måndagar – Onsdagar – Torsdagar 
 • Tid: 15.30 – 17:15
  (Fritidstid 1 timme & 45 minuter per vecka, uppehåll på loven, det ingår försäkring & en jul- & påsk aktivitet, finns alltid frukt till barnen.)
 • (Platserna betalas i förskott, vid eventuella sjukdomar får man möjlighet att ”rida  igen”, alternativt krediteras kommande faktura.)
  (Platserna betalas 12 ggr per år.)


  Måndagar – 1 platser ledig på stor ponny. (3 platser)
  Onsdagar – 1 plats ledig på liten ponny, 1 plats ledig på stor ponny. ( 3 platser)
  Torsdagar – 1 plats ledig på stor ponny (3 platser)

Prislista 2021

Priskategori 1 :  1745kr / månad (0 dagar ansvar för stallskötsel)
Priskategori 2 : 1540kr / månad (1 dag ansvar för stallskötsel)

Uppehåll för andra aktiviteter enligt nedan, fritidsbarnen erhåller 25% rabatt på övriga aktiviteter:
v.9 – Sportlov
v. 14 – Påsklov
v. 23-33 – Sommarlov
v.44 – Höstlov
v. 50-02 Jullov

2st obligatoriska arbetsdagar varje år, en dag per termin. 
Gemensamma arbetsdagar i stallet där vi gör sådant som inte hör till vardags med häst, hagbygge m.m.

(Vi gör ett månadsschema gällande skötseln så att dagarna passar alla)

Tilläggstjänst - hämtning av barn på skola inom norbergs kommun. 50 kr per resa.

Intresseanmälan till ponnyfritids kan göras nedan: