Skollov tillsammans med hästar!

Skulle ditt barn vilja prova på att ha en egen häst under en vecka på höstlovet eller kanske vara på ett sommarkollo 2 dagar där vi både rider, sköter om hästarna, badar, leker lekar, grillar och kollar på film? (Aktiviteter efter väder)

Läs mer nedan..

prova på att ha egen häst

Prova på hästlivet på riktigt under loven.

Hyra ponny för ridning

Under sport-, påsk- och sommarlov kommer det finnas möjlighet att hyra ponny för ridning & hästpyssel. 1,5 timme per gång. Hästvan/kunnig förälder krävs då ni hyr hästen under eget ansvar. 

Finns även möjlighet att hyra häst på helger utanför skolloven. 

 

250kr per gång

prova på hästlivet ''Fodervärd''

Har din familj länge drömt om en egen häst men tiden och ekonomin kanske inte finns där än? Nu har ni chans att bli andelsägare i en häst.

Upplägget är att ni väljer antal dagar som ni önskar ha ansvar för hästen per vecka. Orutinerade ryttare kräver att en vuxen är med.

1 dag / vecka – 850kr / månad
2 dagar / vecka – 1275kr / månad

fr. 850kr / månad

Ponnywalk

Djur och natur har positiv inverkan på människan oavsett ålder. Är du rädd för att rida så kanske vår nya aktivitet kan passa dig. Ponnywalk innebär att man antingen promenerar med hästen som en hund eller så har man möjlighet att prova på att tömköra hästen. Tömkörning innebär att du kör hästen utan vagn. 

Motion för både dig och häst. 

Tillgängliga dagar
Måndagar fr. 15.30
Onsdagar fr. 15.30
Fredagar fr. 15.30

75kr / gång

INFORMATION LÄGGS UT LÖPANDE PÅ FACEBOOKSIDAN.

Fördelar med ridning & närvaro av hästar

Fysiska effekter

Viktigaste vid ridning är bra balans och det får man genom en god bålstabilitet. Som tur är, är just bålen en av de muskelgrupper som får mest träning när du rider vilket innebär att ju mer tid du ägnar åt sporten, desto bättre kommer din balans bli. Det i sin tur kommer resultera i att du blir en bättre ryttare. En bra bålstabilitet leder även till bättre hållning överlag.

bättre mental hälsa

Den psykiska hälsan får sig ett ordentligt uppsving, bland annat genom minskad stress. Eftersom hästen kräver så pass mycket uppmärksamhet kan du inte låta dig tänka på andra saker utan måste lägga fullt fokus på hästen. Detta gör att du måste lägga dina vardagliga problem åt sidan för stunden och istället befinna dig här och nu.

Frisk luft

Under goda väderförhållande kommer du inte bara få frisk luft utan även en hel del D-vitamin på köpet. För att maximera din upplevelse bör du ta dig bortanför stallets gränser och ge dig av på en ridtur ute i naturen. Att vistas i naturen har visat sig vara en källa till avkoppling. Det har även goda effekter på stressade sinnen, precis som fysisk aktivitet och umgänge med djur. Att bege dig på en ridtur i till exempel skogen eller längs med en landsväg ger dig alltså tre stressreducerande aktiviteter på en och samma gång. Du kommer koppla av, stressa ner och vara högst närvarande. Mindfulness när det är som bäst, helt enkelt. Text lånad från: https://hovleden.se/fordelar-med-att-rida/