54435674_2295612293823618_6963048074591600640_o (1)

Elin Ekroos

Jag som driver Stall Fågeltäppan heter Elin och är 31 år, jag driver stallet tillsammans med min mamma och pappa som bor på gården med sina 3 hundar och två katter. Dom kommer ni förmodligen också att träffa på om ni besöker mig och hästarna.

Jag älskar barn och på gymnasiet läste jag barn och fritid i hopp om att få jobba med barn i framtiden. Så blev inte fallet, jag halkade istället in på redovisning och siffror. Jag har jobbat heltid med redovisning sedan 2014 och på sidan om drivit fotoverksamhet med inriktning på barn.  Nu är det dags att lägga kameran på hyllan och börja nästa kapitel i livet. Hästarna har sedan jag var 12 år varit mitt största brinnande intresse, jag har hästarna att tacka för den jag är idag. 

Därför fick jag nu välja, hästar eller kamera. Jag har länge känt mig otillräcklig då min tid inte räckt till allt jag haft på min ”vilja göra” lista. Därför väljer jag nu att inrikta mig på häst och barn istället för kamera och barn. På så vis får jag ju fortfarande träffa goa barn.

Företaget är godkänt av länsstyrelsen och innehar F-skattsedel.

Vi bor på Fågeltäppan

Rebell

Rebell, ”den fula ankungen” som blev en diamant. Hon föddes med underbett och veterinären var osäker på om hon skulle kunna leva med det. Hon föddes hos oss för 10 år sedan. Hennes mamma Delice har också bott hos oss men fick lov att lämna jordelivet efter sjukdom. Selma & Rebell har båda Delice som mamma. Rebell är så cool, en liten virvelvind som ställer upp på det mesta med nyfikenhet och positivitet. Rebell är mest riden men påbörjad körning.

Frallan

”Frallan”, hon heter egentligen Fransia och är en korsningsponny som är inlånad i verksamheten. Frallan är född 07. Det är mycket arab i henne, både fullblod och anglo. Hon är en fin allroundhäst som vem som helst kan rida. Frallan är lite rädd om sitt huvud och reagerar på hastiga rörelser så i samspel med henne behöver man tänka lite på sina rörelser.
Hon är en fin tjej som ställer upp bra på barnen i hanteringen med hovar och borstning.

Totte

Totte heter i passet Jörvi från Kvarnbacka och köptes i Februari 2021. Lilla bebisen är  bara 8 månader gammal och kommer att vara gårdens maskot innan det är dags för inridning om några år. Totte är tänkt att bli Elins framtida ridhäst. Just nu jobbar vi med att få komma nära och beröra. Totte b or i lösdriften tillsammans med Frallan, Selma, Rebell och de 5 fåren. Totte ser Frallan som sin mamma och följer henne överallt.

Selma

Selma är ett shettis sto på 14år. Hon har bott på gården i 11år. Vi köpte henne främst som sällskap men hon har agerat både barnponny och handhäst genom åren. Selma har varit iväg på träning så hon är nu för tiden även en fin körponny. Selma är snäll till vardags men när man lärt känna henne lite så vill hon gärna testa barnens tålamod lite i hanteringen med hovarna.

''Chess''

Woodcess kallas för ”Chess”. Henne köpte vi för 13år sedan. Jag var egentligen på jakt efter en ridhäst som jag kunde fortsätta träna och tävla hoppning med men efter att ha provridit henne och fått höra att hon skulle gå till slakt så sa mitt hjärta NEJ! Hon fick följa med oss hem. Vilken resa vi haft genom åren, saker börjar äntligen kännas bättre igen.

Ross

Ross min älskade gammelman, min andra ponny genom åren. En riktig solskens historia. Han köpte vi 2001 från Södertälje ridklubb. Min första ponny blev sjuk och fick avlivas, på vägen hem med Ross i transporten ser vi av ren tur att Ross pappa och min första ponny var syskon. Min första fina ponny har funnits med mig genom honom hela livet. Så tacksam för denna fina ponny som lärt mig allt vad hästliv betyder. Vi har tävlat hoppning i ponnyallsvenskan med Folkärna RS, nu för tiden är Ross en glad pensionär på 29år.

Vem är Elin?

Jag är född och uppväxt i Norberg men bor nu mera i grannkommunen Fagersta. När jag var liten spelade jag fotboll i Norbergs ”berömda” 89-lag som vann det mesta, jag började fotbollskarriären när jag var 7 år. Vid 13-års ålder fick jag lov att välja mellan häst och fotboll. jag var med i uttagningen till länslaget i fotboll men hoppade av och fokusera på hästar. Jag tävlade hoppning i ponnyallsvenskan för Folkärna RS i Avesta, det blev en kortvarig karriär inom hoppningen men jag fortsatte hästlivet ändå på hobbynivå. Hästarna har alltid gett mig ett lugn och återhämtning. Många tror utifrån mitt yttre att jag är en hårdhudad tjej men jag brukar säga att man inte ska döma boken efter omslaget. På insidan finns en varm och godhjärtad människa som ofta sätter andra före sig själv. På gott och ont. Världens största djurvän skulle jag våga kalla mig själv, för två år sedan lånade vi hem två tackor och fyra lamm som skulle beta rent hästhagarna. När hösten kom och jag fick veta att baggarna skulle slaktas frågade jag om vi fick köpa dom, utan att veta vart dom skulle bo. Vi köpte ett garagetält där de bodde första vintern och nu har de fått en box i stallet. När det gäller barn har jag väldigt lätt för att vara på barnens nivå när det gäller lek och bus trots mina 31 år.